Over mij

Ik geloof dat iedereen zichzelf mag zijn.
Juist daar zit jouw kracht.
Dit is jouw leven. Leef het op jouw manier.

Ik geloof dat iedereen zichzelf mag zijn.
Juist daar zit jouw kracht.
Dit is jouw leven.
Leef het op jouw manier.

Anneke Procee Coaching - Over Mij - Top

Als kind was ik heel erg op mezelf. Ik kon mijzelf prima vermaken en had er geen behoefte aan om met de andere kinderen over het schoolplein te rennen. Mijn omgeving vond dit raar en ik ging geloven dat er met mij iets mis was. Daar begon mijn mechanisme om me aan te passen. Aanpassen aan de kinderen in mijn klas en aanpassen aan wat ik dacht dat er van mij werd verwacht.

Het resultaat was niet wat ik had verwacht. In plaats van iemand die helemaal opbloeide, werd ik juist extreem onzeker. Ik begon enorm aan mezelf te twijfelen. Ik voelde me zo anders dan de mensen om me heen. Wat was er toch mis met mij? Mezelf accepteren was onmogelijk.

Het roer moest om…

Mijn aanpassingsvermogen werd mijn valkuil.

Anneke Procee Coaching - Over Mij - Top

Mijn aanpassingsvermogen werd mijn valkuil.

Ik kwam terecht in een baan, die totaal niet bij mij paste en waar ik mezelf niet durfde te zijn. Continu ging ik over mijn grenzen heen, omdat ik nooit nee durfde te zeggen en niet durfde aan te geven waar ik behoefte aan had. Door me zo aan te passen, was ik vergeten wat ik het allerliefste deed: Leren, luisteren en in alle rust kunnen werken.

Het kostte me zoveel energie om steeds maar te voldoen aan alles wat ik dacht dat er van me werd verwacht, dat ik in een burn-out terecht kwam. Zo kon het niet langer. Dit was het moment dat mijn ontdekkingsreis echt begon. Ik was mezelf volledig kwijt. Had geen idee wat voor mij belangrijk was en waar ik gelukkig van werd.

De zoektocht naar mezelf

Op die ontdekkingsreis leerde ik, dat ik helemaal niet hoef te zijn wat anderen van me verwachten. Ik mag zijn wie ik ben! Dat er in mij juist hele mooie, krachtige eigenschappen zitten, ook al zijn die ‘anders’. Dat ik helemaal voor mezelf en mijn eigen pad mag kiezen. En daarmee heb ik mezelf volledig leren omarmen, in alles wat mij schitterend maakt en al mijn menselijke imperfecties.

Ik ben er van overtuigd dat dit niet alleen voor mij geldt, maar voor iedereen. Dus ook voor jou!
Jij mag helemaal zijn wie jij wil zijn. Ook jij hebt je eigen unieke krachten, die jou een mooi en compleet mensen maken. Daarvoor hoef jij je niet te veranderen en aan te passen aan wat anderen van jou willen. Jij mag jouw eigen pad volgen en helemaal voor jezelf kiezen.

Mijn aanpassingsvermogen werd mijn valkuil.

Maar…

Als jij dat wil bereiken is het wel onmisbaar om jezelf diep van binnen te kennen. Jij moet er achterkomen wie jij echt bent en wat voor jou belangrijk is. Alleen dan kun jij ontdekken wat jou gelukkig maakt en hoe jij wil dat jouw leven er uit ziet.

Het is nodig dat jij de liefde voor jezelf weer op gaat bouwen. Door jezelf te begrijpen en te zien dat alles wie jij bent, er mag zijn. Jezelf te accepteren zoals je bent in al je geweldige eigenschappen en je imperfecties.

Het is essentieel om jouw zelfvertrouwen te versterken. Door te zien dat het niet uit maakt dat jij ‘anders’ bent. Dat we allemaal op onze eigen manier uniek zijn en juist daar onze kracht in zit.

Voor mij was dit een lange zoektocht. Alsof ik een doos met allerlei puzzelstukjes voor me had, maar de puzzel niet in elkaar kon leggen. De afbeelding op de puzzel werd maar niet zichtbaar. Alleen kon ik dit niet voor elkaar krijgen. Daarom heb ik de hulp van coaches in geroepen om mij te helpen dat plaatje, die diepe kennis van mezelf, helder te krijgen.