Inner Essence Podcast - Dit is succesvol je grenzen aangeven

Dit is succesvol je grenzen aangeven

© 2021; muziek door Rob Spee.

“Waarom lukt het me nou niet om mijn grenzen aan te geven?”
Ik hoor het zo vaak.
Vaak ga ik er dan vanuit dat ze de woorden ‘Dat wil ik niet’  niet eens uit hun mond krijgen.
Want dat is wat grenzen AANGEVEN is: 
Zeggen wat jij wel en niet wil.
Niet meer en niet minder.

Natuurlijk, er zijn genoeg mensen die het inderdaad niet durven zeggen.
Ik kan alleen ook genoeg mensen die het echt wel uitspreken.
Misschien jij ook wel.

Wat ik dan alleen zie gebeuren, dat het gevoel of het is gelukt of niet,
heel erg afhangt van hoe de ander reageert.
En of het is gelukt om die grens om ook echt te bewaken.
(Wat eigenlijk iets heel anders is)

Misschien ben je wel beter in grenzen aangeven dan je denkt! 😉

In deze podcast:

  • Wat is grenzen aangeven nou echt.
  • Jouw rol bij het aangeven van grenzen.
  • Wat je wel (en vooral ook niet) van de ander mag verwachten.
  • Tips hoe jij jouw grenzen kunt aangeven (& bewaken).
“Waarom lukt het me nou niet om mijn grenzen aan te geven?” Ik hoor het zo vaak. Vaak ga ik er dan vanuit dat ze de woorden ‘Dat wil ik niet’  niet eens uit hun mond krijgen. Want dat is wat grenzen AANGEVEN is: Zeggen wat jij wel en niet wil. Niet meer en niet minder. Natuurlijk, er zijn genoeg mensen die het inderdaad niet durven zeggen. Ik kan alleen ook genoeg mensen die het echt wel uitspreken. Misschien jij ook wel. Wat ik dan alleen zie gebeuren, dat het gevoel of het is gelukt of niet, heel erg afhangt van hoe de ander reageert. En of het is gelukt om die grens om ook echt te bewaken. (Wat eigenlijk iets heel anders is) Misschien ben je wel beter in grenzen aangeven dan je denkt! 😉

In deze podcast:

  • Wat is grenzen aangeven nou echt.
  • Jouw rol bij het aangeven van grenzen.
  • Wat je wel (en vooral ook niet) van de ander mag verwachten.
  • Tips hoe jij jouw grenzen kunt aangeven (& bewaken).

Altijd een seintje bij de nieuwste aflevering?
Schrijf je hier in:

Altijd een seintje bij
de nieuwste aflevering?
Schrijf je hier in:

Schrijf je hier in voor
Inner Essence