Op zoek naar antwoorden - Wiggert Meerman

In Op Zoek naar Antwoorden vertelt Wiggert Meerman over de tijd die hij doorbracht bij de Huni Kuin (Hoeni Queen), een inheemse stam, in Peru. Hij kwam hier terecht doordat hij in zijn leven tegen obstakels opliep en antwoorden wilde vinden door gebruik te maken van een eeuwenoud dieet met het plantmedicijn ayahuasca.

Dit boek is niet je standaard zelfhulpboek, maar vertelt echt een verhaal. En zelfs niet één verhaal, maar die verhalen die sterk met elkaar verweven zijn. 

Zo vertelt Wiggert in dit boek onder andere zijn eigen persoonlijke verhaal. Over de worstelingen in zijn leven. In zijn kindertijd. In zijn ambitieuze carrière. En in de liefde. Hij laat zien hoe deze worsteling ervoor gezorgd hebben dat hij op zoek ging naar antwoorden.
Zijn verhaal is niet ons verhaal, maar het laat wel zien hoe we allemaal nog steeds te maken hebben met de (soms traumatische) ervaringen uit onze kindertijd en hoe deze nog steeds effect hebben op ons leven. Dit maakt Wiggert’s verhaal herkenbaar voor ons allemaal.

Ook schrijft Wiggert over zijn leven binnen de stam. Dit geeft ons inzicht in hoe deze volkeren nog steeds leven. Een confronterende spiegel die laat zien hoe ver wij ondertussen verwijderd zijn van niet alleen de natuur, maar ook onze innerlijke natuur.

Maar het belangrijkste verhaal is waarschijnlijk wel Wiggert’s ervaringen met het plantmedicijn zelf. Hoe elke keer weer dit medicijn een nieuwe les om te leren voor Wiggert had. 
Lessen over hoe ruimte te maken voor zijn verleden en zichzelf terug vinden. 
En lessen over hoe we de wereld anders waar mogen nemen. Door helder te leren kijken, zuiver te leren spreken en zuiver te leren luisteren.

De antwoorden die Wiggert hier kreeg, zijn niet alleen voor hem, maar zijn antwoorden waar wij allemaal van kunnen leren.

Onverwacht deed dit boek mij enorm veel. Het komt niet vaak voor dat ik een boek onder ogen krijg, welke ik hoofdstuk voor hoofdstuk moet laten bezinken. In dit boek kwam elke les van het medicijn bij mij zo hard binnen dat ik letterlijk meerdere keren met tranen in mijn ogen heb zitten lezen en het boek aan de kant heb moeten leggen. Niet alleen omdat de antwoorden zo waar aanvoelden voor mij, maar ook de realisatie hoe ver wij hiervan verwijderd zijn geraakt en de uitdaging om weer een puur mens te worden.

Zoals ik al schreef: dit is niet je standaard zelfhulpboek, waar je vertelt wordt wat je moet doen om een beter leven te krijgen.

Nee, het is Wiggert’s ervaring waar jij uit mag halen wat met jou resoneert. Wat voor jou de waarheid is. En wat jou weer dichter bij de persoon die jij wil zijn mag brengen.

Deel dit op social media:

Wil je nooit iets missen?

Schrijf je dan nu in, zodat je de inspiratiemails altijd direct in je mailbox ontvangt!

(Jouw gegevens zijn 100% veilig bij mij. Je kunt je hier te allen tijde voor uitschrijven.)

Schrijf je hier in voor
Inner Essence