Inner Essence Podcast - Het effect van racisme en discriminatie op loopbaankansen

Het effect van racisme en discriminatie op loopbaankansen

© 2021; muziek door Rob Spee.

Deze podcast ligt echt ver out of my comfort zone en toch vind ik het belangrijk dat dit behandeld wordt. We kunnen onze ogen niet dicht doen voor wat er om ons heen speelt.

Op het moment dat deze podcast uitkomt (juni 2020) is dit zeer actueel. Maar zelfs als je deze podcast later hoort, denk ik dat dit nog steeds iets is waar we met z’n allen in kunnen verbeteren.
In deze podcast heb ik het namelijk over het effect van racisme en discriminatie op loopbaankansen. We kennen bijna allemaal de verhalen over dat mensen met allochtone achtergrond minder kans hebben om uitgenodigd te worden voor een sollicatiegesprek dan een autochtone Nederlander. Maar het verschil in kansen begint al veel eerder. Al op de basisschool.  

Ik ben hiervan geschrokken en ik heb dan ook besloten om mijn eigen fouten in deze podcast te behandelen. Door te laten zien dat iedereen fouten maakt, hoop ik dat jij ook kritisch wilt kijken waar jij kan verbeteren. Het kan niet zijn dat we zoveel mensen nauwelijks de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en hun superkrachten te kunnen gebruiken.

Altijd een seintje bij de nieuwste aflevering?
Schrijf je hier in:

Altijd een seintje bij
de nieuwste aflevering?
Schrijf je hier in:

Schrijf je hier in voor
Inner Essence