Self Love Talk - Merel Teunis

Het boek Self Love Talk van Merel Teunis gaat over, je raadt het al, zelfliefde. Met dit boek wil ze, zo zegt ze zelf, zelfliefde een minder stoffig en zweverig imago geven. Volgens Merel is het dit namelijk totaal niet. Het is juist heel nuchter en praktisch en noodzakelijk om de belangrijkste relatie in jouw leven te verbeteren. Namelijk de relatie met jezelf. 

Uiteraard laat ze in dit boek zien wat zelfliefde is en waarom we dit nodig hebben. Meteen laat ze ook zien waar het pijnpunt zit, waarom ons dit niet meer van nature komt. Het wordt ons namelijk nergens geleerd. Juist eerder afgeleerd, omdat we zijn gaan geloven dat zelfliefde hetzelfde is als alleen maar aan jezelf denken en het daarom egoïstisch is. Dat van onszelf houden en daarmee goed voor onszelf zorgen, juist nodig is om er ook voor anderen te kunnen zijn, lijken we daarbij te zijn vergeten. Dat is waar Merel ons hier weer scherp op maakt.

Dat zelfliefde veel meer is dan alleen van jezelf houden, laat Merel in dit boek zeker zien. Self Love Talk gaat namelijk ook in op de rol van zelfcompassie. Hoe je liefdevoller voor jezelf kunt zijn en leert minder kritisch op jezelf te zijn. Maar ook hoe je lief voor jezelf kunt zijn, terwijl je er toch voor kiest om die spannende stappen in je leven te zetten. Hoe je leert kiezen vanuit liefde in plaats van uit angst.

Een belangrijk component van Self Love Talk is goed zorgen voor jezelf. Volgens Merel is voor jezelf zorgen één van de uitingen van zelfliefde en gaat meer zelfliefde ervoor zorgen dat je ook beter voor jezelf wilt zorgen. Natuurlijk gaat ze in op hoe je goed voor je lichaam zorgt, maar dat dit niet het enige is waar zelfzorg omdraait. Ze laat ook zien waarom en hoe je mentaal goed voor jezelf kunt zorgen. Hoe je om kunt gaan met negatieve emoties en tegenslagen. Emoties en teleurstellingen die we allemaal in ons leven tegenkomen.

Self Love Talk is geen stoffig boek wat alleen maar in gaat op de theorie achter zelfliefde. Het is ook een heel persoonlijk boek waar Merel deelt over haar eigen reis en zoektocht naar zelfliefde. Hiermee laat ze zien dat je al van jezelf hoeft te houden om dit te kunnen leren, maar dat dit voor iedereen mogelijk is.

Ook zorgt ze ervoor dat je zelf aan de slag gaat met het ontwikkelen van jouw zelfliefde. Door er alleen over te lezen en je te realiseren dat het zo is, ben je er namelijk nog niet. Want zoals Merel zelf ook zegt, het gaat om herhaling, herhaling, herhaling. Je nieuwe inzichten op het gebied van zelfliefde, zelfcompassie, voor jezelf kiezen, grenzen aangeven, voor jezelf zorgen en je mindset ook echt in de praktijk brengen en er voor zorgen dat dit jouw nieuwe gewoonte wordt. Hiervoor geeft ze vele oefening zodat jij jouw nieuwe zelfliefde in de praktijk kunt brengen.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zijn of haar zelfliefde wil versterken. Merel laat in dit boek zien dat dit ook voor jou mogelijk is. Ook als je op dit moment weinig of zelfs geen zelfliefde ervaart. Door het hele boek heen laat ze zien dat jij al goed genoeg bent. Nu is het alleen aan jou om dit te gaan zien. Dit is waar Self Love Talk jou bij gaat helpen.

Deel dit op social media:

Wil je nooit iets missen?

Schrijf je dan nu in, zodat je de inspiratiemails altijd direct in je mailbox ontvangt!

(Jouw gegevens zijn 100% veilig bij mij. Je kunt je hier te allen tijde voor uitschrijven.)

Schrijf je hier in voor
Inner Essence